Hoe vang je bubbels?

5 Voordelen van een geschreven verslag van je evenement

Vangen en vastleggen bruisend en uniek gevoel

Op een evenement gebeurt het. Je hebt sprekers, deelnemers, standhouders, sponsoren en geïnteresseerden uitgenodigd. De dag of dagen zijn een energieke en levendige samenkomst van alle vooraf geïnvesteerde inzet. Een geschreven tekstverslag vangt dat gevoel, legt het vast, vertaalt het naar iets concreets en geeft het door.

De golf laten uitrollen

Kan je die energie laten voortduren? Langer genieten van de dynamiek van de dag? Het tekstverslag is hiervoor een uitgelezen middel. Het geeft deelnemers een concrete herinnering. Bijvoorbeeld aan de presentaties en hierover gevoerde gesprekken. Bovendien is het een trigger om afspraken na te komen die tijdens het evenement gemaakt zijn. Voor niet-deelnemers biedt het een ‘we waren er toch bij’ idee.

Content is King

Op een evenement ontstaat nieuwe en unieke on- en offline content. De mix van inhoudelijke experts, nieuwe inzichten en interactie tussen deelnemers resulteert in ideeën, initiatieven en inspiratie. Dit alles leidt tot nieuws. Dit nieuws is de input voor persberichten, en om website, nieuwsbrief en social media te vullen. Het geschreven verslag is de bron voor al deze diverse media content.

Kennisbank opbouwen

Een evenement geeft is dé gelegenheid tot kennisdeling. De bijeenkomst zelf is een prima kapstok ter introductie van een boek, syllabus of publicatie van eerdere verslagen. Het geschreven tekstverslag naar aanleiding van het evenement is bruikbaar als artikel voor uitgave in een kennisbank of tijdschrift. 

Inzetten bij relatiemarketing

Evenementen, de sublieme plek om te netwerken. Zowel tussen de organisatie en deelnemers alsook tussen deelnemers onderling. Het delen van het geschreven verslag van het evenement zelf geeft daarbij een extra kans voor relatiemarketing en klantenbinding achteraf.

Lees hier hoe ik je kan helpen met het schrijven van een bruisend verslag van je evenement!

tekst voor verslag van een evenement