Over Mo’s Buro

OVER MO’S BURO

 

Mo’s Buro is letterlijk aan het bureau van Mo. Daar schrijf ik, Monique.

Hieruit is www.ikwiltekst.nl ontstaan. Een site waar je terecht kan voor je tekstvraag. Inspiratie opdoet bij het lezen van mijn blogartikelen. Een site waar ik alles wat ik schrijf en wat me interesseert in schrijven verzamel en voor jou beschikbaar maak. Je kan bij mij terecht voor tekst. Ik verdeel dit in tekstsoort, bijvoorbeeld webteksten en persberichten en tekstvorm, bijvoorbeeld copy en storytelling.

Over Mo

Schrijven! Ik doe het al mijn hele leven (ok min die 4 jaar waarin ik vooral veel nee zei en vroeg waarom – waarom – waarom?).

Fascinatie voor tekst

Met Sinterklaas vond ik het niet erg om gedichten te maken. Ik vond het leuk. Want wat wil ik over diegene zeggen? Hoe rijmt het? Wat zijn de mogelijkheden om met woorden en paragrafen te spelen? Ik ben gefascineerd door tekst, door taal, maar ook door de vorm van zinnen en woorden en letters. Andere talen en dialecten boeien mij, en soms vind ik het makkelijker om in het Duits of Engels een gevoel over te brengen.

Neem een kijkje in het hoofd van een tekstschrijver en vind uit hoe mijn teksten ontstaan.

Ontwikkelingen en Ontdekkingen

In mijn marketing werk heb ik tekstgevoel ingezet bij het overbrengen van de boodschap. Onder andere door wervende brieven te schrijven en het opleuken van verder meestal oersaaie projectplannen. Daarnaast kon ik mijn ei kwijt in het vormgeven van presentaties. Dat is waar ik voor het eerst tekst ben gaan gebruiken als beeld. En hoewel ik het heerlijk vond om met teksten te spelen was deze tekst nooit het eindproduct, dat waar je trots op kan zijn als het klaar is. Dat wilde ik wel graag.

Waar ik, dankzij de inhoud van mijn werk, ontdekte dat ik me wilde focussen op het vormgeven van tekst, ontwikkelde zich ook een gevoel voor gesprekken voeren en het vuurtje dat je bij elkaar aansteekt in een echte uitwisseling van woorden, zinnen en gedachten. Het moment dat iemand een klik maakt naar aanleiding van een door mij gestelde vraag ervaar ik als puur geluk. Dit heb ik al vele malen mee mogen maken in allerlei ontmoetingen met bekende en minder bekende gesprekspartners. Hierbij kan ik me haast niet voorstellen dat niet iedereen diezelfde euforie ervaart bij het voeren van gesprekken. En ik kwam erachter dat dat iets is wat mij kenmerkt.

Deze ontdekkingen zorgden ervoor dat ik besefte dat dit juist mijn unieke talenten zijn. En ik mensen daarmee kan helpen. Daarom ben ik Mo’s Buro begonnen.

Naast mijn passie voor tekst, beeldtaal en vragen stellen vind ik het (uiteraard ;)) ook leuk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik volgde een opleiding Grafische Vormgeving en ontdekte er hernieuwde creatieve en conceptuele inspiratie.  Samen met Wouter Kabbes maakte ik deze nieuwe site. De online tekstuele wereld houd ik nauwlettend in de gaten. Over deze ontwikkelingen en ontdekkingen schrijf ik van me af in mijn blog en publiceer ik op LinkedIn.

Het lijkt me leuk om voor jou te schrijven. Dat kan op het gebied van tekstsoort en tekstvorm.

Monique Reijntjes

DE VOORDELEN VAN EEN TEKSTSCHRIJVER

  • schrijft unieke teksten
  • als neutrale 3e persoon
  • doelgroepgericht geschreven
  • elimineert jargon en wolligheid
  • consistente schrijfwijze
  • eenduidige tone-of-voice
  • zoekwoorden in de tekst verwerkt
  • hogere ranking in zoekmachines
  • extra paar handen
  • leesbare tekst die multi inzetbaar is

Ik vertel je alles over content!

Ik wil tekst voor mijn

om

Ik heb al tekst

6 + 14 =

Zij hebben al tekst